Thursday, 12 April 2012

Yang mana pilihan hati?



Assalamualaikum..


Baru-baru ni balik kampung, ramai benor orang kawen.. muda-muda blake semua.. pengantin kecik molek je duk atas pelamin..hehe.. pas tu tetibe je teringin nak share pasal pelamin ni sebab cantik sangat kaler die.. perghhh.. memang mantop..


1. Warna purple:



3 buah kenduri saya pegi, semua pilih kaler purple..mungkin musim purple kot..



2. Warna gold:



warna ni sesuai untuk si hitam manis.. sebab jarang untuk pengantin yang bekulit gelap sesuai dengan warna terang..
 


3. Warna pink:



kalo pompan konfem nak warne ni tapi biasa laki la tak nak..yela tak kan nak jadi mat jambu plak kan??


4. Warna biru:


biru putih memang cun tapi ramai yang tak suke..why??bukan UMNO la..hehe


5. Warna oren:


 untuk si putih..bukan kucing ea.. untuk pengantin yang putih melepak..memang sesuai sangat.. naik seri kau!!


6. Warna hijau:


pecinta hijau.. kalo boleh lipstik pon nak hijau taw.. haha


7. Warna grey:



jarang orang pilih warna grey sebab kekadang nampak kusam..kalo bole kite campurkan la dengan kaler lain.. contoh kelabu + pink or kelabu + biru muda..
 

8. Warna kuning:




nama pon raja sehari mesti la warna kuning.. kuning melambangkan warna raja..

 

9. Warna putih:



putih untuk majlis akad nikah sesuai.. kalo majlis besanding tak kot??


10. Warna hitam:



hitam?? jarang kot orang pilih sebab pengantin akan pikir hitam membawa kepada kegelapan.. tapi tetamu plak pikir black metal kah pengantin itu?? haha..


11. Warna merah:


warna merah.. yup!! memang ramai orang tergile-gilekan.. sekarang trend kot warna merah + putih..


12. Warna coklat:



 bagi saya pelamin tak cantik kaler ni tapi kalo make up cantik sebab nampak natural.. kite kan orang asia.. setuju??




p/s: sebenarnye semua kaler cantik kalo sesuai dengan citarasa masing-masing.. cume kalo nak yang cantik tula plak duit yang tak cantik.. betul tak kaum adam?? tengok kaum hawa tarik muka..hihihi..

okeh, bye!!





No comments:

Post a Comment