Friday, 18 October 2013

HandCraft Coming !!!


Assalamualaikum..

hai semua, arini sy baru je cuci sawang kat blog sy ni..
ase da bekulat kot.. bebulan da tak bebuke.. hihi
tapi kali ni sy nak share sesuatu pd bakal2 pengantin..
especially yg nak save bajet tu.. huhu.. iaitu
paperbag comel utk isi cenderamata..

korang penah dengar/tengok tak??
kertas coklat yg org isi goreng pisang tu??
brown paperbag kalo tak silap name omputihnye..
kalo tak leh imagine.. ni die ruphenye.. haha


brown paperbag ni memang murah..
maybe bole dpt 100pcs bawah rm3/rm4..
tengok kedai yg jual jugak kan?hehe..

eh, buat ape ngan paperbag ni?
tak cun langsung.. coklat je ke wane die??
ok2.. time ni la kene gunekan kepakaran..
dan kekretifan korang..

eh, skali lagi sy tnye..
penah tengok/lihat kertas putih bulat corak2?
bese kertas ni orang alas kuih raye/gelas?
tak leh imagine jugak??


haa.. ni die.. doily paper namenye..
harge die tak bape sure..
tapi murah la sebab die ni nipis dan berpuluh2 helai..
kegunaan die sebagai hiasan ke atas paperbag coklat td..
ikut korang la nk deko cam ne..
nak tepet atas ke? nak tepet tengah ke?
takde sape kisah.. haha


pas tu korang amek la reben plak..
ni sy tunjuk yang basic saje..
kalo korang nak tambah2 lagi..
silakan.. takde hal..
ade orang siap buat tali bagai..
tapi bagi sy tiga bahan ni pon da cukup..
cakap save bajet kan?? hehe..


reben ni segulung tu murah je.. rm3 kot..
bole dapat 30pcs jugak la.. or kalo pandai bajet..
bole dapat 50 pcs..
lastly, mcm ni la jadinye..


gambar2 ni semua sy amek dr GOOGLE ok..
sy tak try buat lagi.. tak sempat..
tapi ati dah bekobar-kobar nak beli barang2..
kalo sy dah buat.. sy cube share ngan korang..
in shaa Allah..

satu lagi, jgn takut org cakap korang kedekut..
sy rase sekarang pon mang trend org buat mcm ni..
so, tepulang pd diri masing2.. bye..

selamat mencube..!!!