Sunday, 29 April 2012

Tuhan Jagakan Dia


Assalamualaikum..


setelah penat arini abeskan kursus kawen slame 2ari..

tetibe ase nak bejiwang plak malam ni..haha

da tua-tua ni biase laa kan???ok mai dengar lagu nih..



Motif - Tuhan Jagakan Dia Lyrics

Hanya dirimu yang kucinta

Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

*

Walau kutahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu
         
Reff:
Tuhan jagakan dia,
dia kekasihku kan tetap milikku
Aku Sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

Back to *
 

Saturday, 28 April 2012

Hari Keusahawanan


Assalamualaikum..
             
Hai, hai, hai, ape kabor semua?hehe..arap sihat ok..kali ni saya nak share satu pengalaman saya jadi penjual tudung pada 25 april  2012 ari rabu aritu semperna "hari keusahawanan".

first skali strategi yang saya buat, saya update status fb saya dan promosi jualan tersebut..

Mari beramai-ramai singgah di gerai kami "Tudung Oh Tudung" pada 25 April 2012 hari Rabu di Dataran PKP dari 8pg-5ptg..

Menarik:
*Beli tudung free beg plastik
*Model & penjual comel blako..
*Tudung Nur Kasih, Tudung Polkadot, Tudung Saji tidak temasuk 
*Tudung Bawal 1, 2, 3 Tone
*Nak bertong-tong pun ada ade.. 

p/s: 100 jenis kaler tudung menanti anda!!

memang banyak respon yang tak berpaedah comment di ruangan status ni..haha

esok malam, plak saya siapkan banner untuk gerai sampai tak tidor..punyer la semangat taw..


Pelangi Kasih Collection


mule-mule tak de name group saya letak jela "tudung oh tudung". pas kitaorang bincang letak name "rainbow collection" tapi ade gruop lain da gune..so tepakse la cari name baru and last skali group saya pakat setuju gune name "pelangi kasih collection"..hehe

ok bebalik pada cite tadi, dalam pukul 6 setengah pagi tak silap saya da besiap-siap nak pi kampus untuk sediakan tapak jualan..pas angkut barang dari rumah k.la (ahli group merangkap manager), kitaorang pon begerak naik bas ke kampus..

sampai kat tapak jualan tengok ramai da budak-budak bacth saya duk hias gerai mereka..gerai no 1 da gayut bantal angry birds taw..hakhak.."kelas kau maria!!!"..

sementara tunggu dada ngan najwa (ahli group jugak)sampai..kitaorang pasang dawai, buang air betakung(ni kena turunkan harga tapak ni)haha, angkut kusi meja dll..perghhh..memang penat giler..

tapi kena siapkan jugak sebab gerai mesti buka sebelom pukul 8 setengah pagi sebab nanti orang datang takkan tehegeh-hegeh lagi nak kemaskan???


antara tudung-tudung yang dijual


pas semua siap kitorang mulakan strategi yg kedua..bagi flyer ke pelanggan yang lalu lalang..tapi kan time mule-mule tu memang xreti nak promosi barang sebab tak de pengalaman..

jadi seingat saya, sebab malu nak menjual tudung tu saya pon pegi kedai sebelah dan buat-buat tanye dorang pasal barang yang dorang jual..haha..


 ni la gerai sebelah kiri saya menjual barangan kraf dari felt


tapi lame-kelamaan saya beranikan diri duk tegor orang yg duk lalu lalang depan gerai tu..ni strategi yang ketiga..



"mari bang beli tudung kat mak..kalo ade 8orang adik beradik pompan beli la 8helai"..dorang gelak..saya cakap tak pe cube lagi..

"mari dik beli tudung, ganti kan tudung lame dengan tudung baru..hujan-hujan ni tudung basah mari la beli tudung kering..kat sini semua ade kaler"...ok tak menjadi lagi..tapi saya ngn kawan-kawan lain tak putus asa sampai sakit tekak pon ade..

nak dijadikan cerita, sepanjang hari keusahawanan tu belangsung memang best giler same-same dapat menjual dalam tempoh satu hari..sane promosi sini promosi..memang meriah sgt.

dan alhamdulillah jugak..jualan tudung kitaorang dapat sambutan hangat cume time petang tu tak ramai orang sebab hujan..walaupun camtu, penjual tetap xbagi free taw..haha..kedekut bebenor..


 adat penjual tudung..org bubar kita lipat..huhu


Selain bejual ade gak beberapa permainan yg event manager buat..ade rebut kusi untuk laki dan pompan, sepak bola dan bole juga mempromosikan gerai masing-masing..eh tuju lagu pon bole ye..huhu


 geng feminin rebut kusi hitam..


pemenang rebut kusi (P) aida, (L) ibrahim


pas semua selesai ari pon da petang mate pon da ngantuk, dalam pukul 4setengah kitaorang pon duk mengemas barang dan bersihkan gerai..tapi kami sempat intai kedai sebelah taw sebab dorang nak dekat pukul 5 pon xtutup lagi..huhu 


kedai sebelah kanan menjual betul nih..hehe


dalam pukul 5 camtu kitaorang pon pi tunggu bas..muka pon da letih giler..bas sampai dan kitaorang pon balik..


tengok muka masing-masing..haha

kat sini saya nak share dari ape yg saya dapat:
*dari pengalaman kita dapat blaja sesuatu..
*kerjasama yang baik pekerjaan akan bejalan lancar..
*setiap kemesraan yg terjalin akan menjadi satu kenangan terindah..


sekian.. bye!




Monday, 16 April 2012

AINA QAISARAH



mase kat sepital..

Assalamualaikum..

Ini anak sedara saya yang pertama. Doakan moga die cepat sembuh okeh.. sayang AINA..


sebijik cam muke mak die..


comel cam i la..


ok pure-pure baik..padahal..haha


nak susu sikit bole??..hehe


cian die..lelah sampai masuk sepital..


ok skg da sihat bole jadi gengster balik..
=)


Keinsafan Diri



Assalamualaikum..


Tetibe saye rase nak post satu video muzik nih..uk's (bila diri disayangi)




sebab lirik lagu ni memang mendalam maknanye. kalo korang hayati dan pahami betul-betul korang akan rase lirik die bukan cite pasal kekasih tapi cite pasal ALLAH..
tak pecaye lagi???nah, bace lirik die..


  UK's

Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri



Thursday, 12 April 2012

3 Petua




Assalamualaikum.. kum..kum.. kum..

Hee.. ok tak nak cakap panjang.. cakap ketot je yek.. malam nan indah ni saya nak share 3 petua orang lama-lama.. petua ni takde jaminan.. sebarang surat mnyurat, saman penyaman tak dilayan..haha .. petua ni saya amek dari http://101petua.blogspot.com.. kalo nak tengok petua lain bole la pi kat link tesebut okeh..



 

1) Rendam empat sudu makan daun teh di dalam segelas air panas sehingga kembang. 
2) Setelah itu minum air teh tersebut dua kali sehari sehingga cirit-birit sembuh. 




 


Perut anda buncit?
Ukuran badan anda mungkin ok tapi bahagian perut membonjol ke depan. Nak bergaya pon susah. Cubalah petua ni:

Elakkan minum air sambil makan makanan berat seperti nasi dan steak. Minum air setelah selesai makan. Seelok-eloknya minum air setengah jam atau 3 jam kemudiannya.

Minum air kosong (bukan air berperisa) sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Lebih banyak lebih bagus. 




Anda menghadapi situasi cemas tercekik tulang?
Jangan panik… cubalah salah satu petua di bawah:

1) Kepal2kan nasi dan terus telan.
2) Celupkan jari ke dalam madu, selawat 3 kali dan hisap jari tersebut. InsyaAllah tulang ikan akam terkeluar.

Jika tidak berkesan, dapatkan rawatan di klinik/hospital. 



p/s: sebab nak cukupkan 10 post malam ni, sebab malas nak pikir sangat, saya copy and paste je.. (maafkan saya) 

bye!!!